stand van zaken, 11 aug
Blijf op de hoogte en volg Henny
11 Augustus 2014 | Spanje, Portomarín
In Triacastela hebben wij onze tent op een veldje voor een auberge opgezet. Wij hadden geen om bij de wandelaars te slapen en gaven devoorkeur aan ons eigen tentje ook al was het weer niet geweldig. Inde avond in het plaatsje een pelegrinomenu genomen. Niet geweldig maar het is makkelijk als je met slecht weer niet hoeft te koken. Het is oo bijna altijd hetzelfde. In de nacht heeft het aardig geregend. Dit betekende voor Wim een drijfnatte tent meenemen dus 3 kilo extra bagage!
Het voordeel dat de wandelaars zo vroeg weg gaanis danje de wasgelegenheid voor jezeld hebt.
De tocht vanvandaag zou gaan over een weg door een mooi dal. Ja, daar heb je wat aan als het zeer bewolkt is.
Toch veel klimwerk vandaag. We kwamen door Samos met een prachtigoud klooster. Het ishetgrootste klooster van Spanje.
Inmiddels 50 kmverder en nog 100 km te gaan zitten we op een camping air naturel op een prachtige plek met uitzicht op een stuwmeer.indit plaatsje komen enorm veel wandelaars, omdat hetde laatste 100 km is van de Camino. De camping is. Km verder en we staan er met 2 tentjes. Verder zijn er een 10 tal blokhutten maat het echt zo'n speciaal plekje waar je anders nooit zou komen. Degroentenverbouwen ze zelf en onze tent staat in een grote boomgaard. Net een fles koude streekwijn besteld en zehebben ook nog eens. Wifi. Wat wil een mens nog meer?
Vanavond wordt er voor ons en de andere gasten gekookt.
De temperatuur is perfect. Het is zeerr helder en zonnig. Ongeveer 22 graden. Wie had dat vanmorgen gedacht?
Het voldane gevoel gevoel krijg je als je hebt afgezien.Gisteren was geengeweldigedag maarje weet dat het de volgende dag anders zal zijn
We fietsen nu maar ongeveer 50 km per dag, omdat we iets voor op schema liggen. Het is prettig, dat je zoals vanmiddag al om 15.00 uur je tentje kan opzetten..
We genieten van elke dag, van het afzien, van de vrijheid, van de cultuur en van de verrassingen.
Liefs, Henny en Wim
11 Augustus 2014 - 18:15
Ria:
Lieve Henny en Wim,
Geniet van de laatste 100 km en dan……..
Tip: Een natte tent goed uitschudden dat scheelt heel veel in gewicht.
Liefs -
11 Augustus 2014 - 19:19
Anke:
Hoi Henny & Wim,
Het einde van de toch nadert, spannend hoor.
Super dat jullie zo genieten van deze tocht.
Ben zo benieuwd naar alle verhalen en de foto's, ik lees nu zoveel herkenningspunten, dat is echt heel leuk, ook de plekken waar ik zelf foto's van heb, het is zo leuk.
Nou nog veel plezier deze laatste dagen.
Hartelijke groet en tot spoedig.
Anke en ook van Leo
11 Augustus 2014 - 19:26
Corrie Hoofd:
Hennie en Wim
Leuk om dit weer te lezen, morgen neem ik het voor ma mee,dan kan ze weer genieten van alles was jullie beleven. Geniet van de laatste 100 km en maak er een mooie intocht van in Santiago. Nog een paar stempeltjes en de kaart is vol.
11 Augustus 2014 - 20:27
Dominique:
Hoi kanjers. Weer of geen weer, jullie gaan ervoor. En......na regen komt zonneschijn.
De laatste loodjes, maar volgens mij zijn die voor jullie een makkie. Geniet straks van de aankomst in Santiago de C . Het is me iets te ver , anders stond ik bij de finish.
We volgen jullie tot het eind, met veel plezier. Veel liefs -
12 Augustus 2014 - 07:11
Marijke:
Lieve Henny en Wim,
Nog maar 100 km te gaan, dat is een makkie voor jullie na zoveel km in de benen! Jullie hebben deze tocht met ongelooflijk veel enthousiasme bijna volbracht; een bijzonder gevoel! Go for it !!!!
Roel en marijke -
12 Augustus 2014 - 10:54
Karina:
Hoi Henny en Wim,
Nu ik dit schrijf zijn jullie er al bijna. Geniet van de laatste kilometers en alle vrijheid die je nu nog hebt.
Veel liefs,
Marcel en Karina -
12 Augustus 2014 - 11:52
Gertjan:
Hallo Henny en Wim,
Wat geweldig dat jullie dit zo goed hebben volgehouden. En dan al die mooie herinneringen die jullie hieraan overhouden. Ik denk een tocht om nooit meer te vergeten. En .... Henny je bent ook nog van plan om een "korte" fietstocht naar Rome te maken over een paar jaar. Wow, wat zullen jullie een uithoudingsvermogen en conditie hebben opgebouwd. Geniet van de laatste dagen die jullie nog in het vooruitzicht hebben. En dan uiteraard een fijne terugvlucht. Groet, Gertjan -
12 Augustus 2014 - 22:05
Els Loman:
wat een verhalen! Ik ben weer helemaal bij en vanmorgen op het plein hebben we aan jullie gedacht tijdens het kopje koffie!!Misschien zijn jullie op de eind plek!
Bedankt voor je reisverslag ! We hebben er allebei van genoten! Liefs Ad en Els -
13 Augustus 2014 - 16:00
To:
Hoi Henny en Wim,
Misschien zijn jullie er al als ik dit berichtje schrijf
Jullie zijn kanjers dikke kus van de oudste zus -
14 Augustus 2014 - 07:34
Els Loman:
Hallo samen, Gefeliciteerd jullie zijn aan gekomen!! Hoorde het van Marry die het via de app gelezen heeft!! Bijzonder trots op jullie en op jullie prestatie! Goede thuiskomst en tot ziens in september wat mij betreft! Groetjes Ad en Els